Bloomsbury Food Library 2 ayrı modülden oluşmaktadır : 

1)Bloomsbury Food Library Core Collection 

2)Global Food Histories 
 

1)Bloomsbury Food Library Core Collection modülü 

  • Gıda üzerine yürütülen çalışmaların yayınlandığı bu kaynak, son akademik araştırmaların dâhil olduğu kapsamlı referans çalışmalarını, birçok eğitim kaynağını ve temel kaynakları bir araya getirmektedir.   

  • Tarih, sosyoloji, antropoloji, kültürel çalışmalar, beşeri coğrafya, sürdürülebilirlik, tarım, mutfak sanatları, siyaset bilimi, gelişim çalışmaları, gıda bilimi ve beslenme gibi disiplinlerdeki tüm göstergeleri ile birlikte yiyecek üzerine çalışan öğrenciler ve akademisyenler için temel bir kaynaktır. 

  • Ken Albala’nın Food Cultures of the World Encyclopedia (4 cilt)  

Doğrudan erişim linki: https://www.bloomsburyfoodlibrary.com/encyclopedia-work?docid=BFoL_reference_FCWE 
 

Volume 1: Africa and the Middle East 

Volume 2: The Americas 

Volume 3: Asia and Oceania 

Volume 4: Europe 

 

  • Cambridge World History of Food 

Doğrudan erişim linki : www.bloomsburyfoodlibrary.com/encyclopedia?docid=b-9781474208710 
 

  •     Referans kaynakları :  

  Cultural History of Food (6 cilt)  

  Food History: Critical and Primary Sources’ın önemli bölümleri 
 

  • Ebooks  (100+) : www.bloomsburyfoodlibrary.com/browse-content?docid=bookchapter 

  • Audio : Oxford Food Symposium Podcasts 

www.bloomsburyfoodlibrary.com/audio-overview?docid=BFoL_audio_bfol_oxford  
 

İlgili tüm kitapları, makaleleri ve o bölgeyle ilgili diğer içeriği görüntülemek için haritadan bir bölge seçebilirsiniz. 
 

  • Timeline of Food History  

  

Lesson Plans  

Kapsamındaki konular:  

 

Subject Guides  

Drink and Alcohol 

Food Politics 

Sustainability and Environment 

Gender and Sexuality 

Media and Marketing 

 

Bibliographic Guides 

Tematik bibliyografik kılavuzlar, belirli bir konuya ilişkin temel okumalara giriş niteliğinde bir genel bakış sağlamaktadır.  

 

İmaj koleksiyonları: www.bloomsburyfoodlibrary.com/image-collections 

Culinary Arts Museum at Johnson & Wales University 

Illustrated Menu Collection: 1830-1951 

The Metropolitan Museum of Art 

The National Archives 

New York Public Library 
 

Object Lesson Series: www.bloomsburyfoodlibrary.com/custom-browse?docid=ObjectLessonsSeries 
 

Danışma kurulu:   

Ken Albala, University of the Pacific, US 

Amy Bentley, New York University, US 

Rachel Brown, University of Victoria, Canada 

Melissa L. Caldwell, University of California, US 

Emily Contois, University of Tulsa, US 

Kelly Donati, William Angliss Institute, Australia 

Fabio Paresecoli , New York University, US 

Jeffrey Pilcher, University of Toronto, Canada 

Cecilia Leong-Salobir, University of Western Australia, Australia 

Greg de St Maurice, Keio University, Japan 

 

2)Global Food Histories modülü 

Küresel gıda mutfağı ve gıda tarihi çalışmasını destekleyen 123 ün üzerinde ekitabı ile Global Food Histories, Bloomsbury’nin dijital mükemmeliğini,  Realtion Books’un piyasanın lider gıda araştırmaları içeriği ile birleştiren eşsiz bir koleksiyondur. 
 

Kapsamı: 

*Küresel yemek mutfağı, yemek tarihi ve kültürel yemek çalışmaları gibi temel konularda akademik araştırmalar 

*Edible Serisinden illüstrasyon çizimler, tarifler ve referans materyalleri içeren 85 e-Kitap. 

* Food Controversies Serisinden gıda israfı, fast food ve küresel et tüketimi gibi konuları kapsayan  

4 e-Kitap. 

*Hindistan, Vietnam, İtalya, Amerika ve birçok ülkeden kültürel gıda tarihçelerini kapsayan Food Nations Serisinden 8 e-Kitap.