Bloomsbury Food Library 2 ayrı modülden oluşmaktadır :
1)Bloomsbury Food Library Core Collection
2)Global Food Histories
1)Bloomsbury Food Library Core Collection modülü
Gıda üzerine yürütülen çalışmaların yayınlandığı bu kaynak, son akademik araştırmaların dâhil olduğu kapsamlı referans çalışmalarını, birçok eğitim kaynağını ve temel kaynakları bir araya getirmektedir.
Tarih, sosyoloji, antropoloji, kültürel çalışmalar, beşeri coğrafya, sürdürülebilirlik, tarım, mutfak sanatları, siyaset bilimi, gelişim çalışmaları, gıda bilimi ve beslenme gibi disiplinlerdeki tüm göstergeleri ile birlikte yiyecek üzerine çalışan öğrenciler ve akademisyenler için temel bir kaynaktır.
Ken Albala’nın Food Cultures of the World Encyclopedia (4 cilt)
Doğrudan erişim linki: https://www.bloomsburyfoodlibrary.com/encyclopedia-work?docid=BFoL_reference_FCWE
Volume 1: Africa and the Middle East
Cambridge World History of Food
Doğrudan erişim linki : www.bloomsburyfoodlibrary.com/encyclopedia?docid=b-9781474208710
Referans kaynakları :
Cultural History of Food (6 cilt)
Food History: Critical and Primary Sources’ın önemli bölümleri
Ebooks (100+) : www.bloomsburyfoodlibrary.com/browse-content?docid=bookchapter
Audio : Oxford Food Symposium Podcasts
www.bloomsburyfoodlibrary.com/audio-overview?docid=BFoL_audio_bfol_oxford
World Map: www.bloomsburyfoodlibrary.com/world-map
İlgili tüm kitapları, makaleleri ve o bölgeyle ilgili diğer içeriği görüntülemek için haritadan bir bölge seçebilirsiniz.
Timeline of Food History
Lesson Plans
Kapsamındaki konular:
Subject Guides
Drink and Alcohol
Food Politics
Sustainability and Environment
Gender and Sexuality
Media and Marketing
Bibliographic Guides
Tematik bibliyografik kılavuzlar, belirli bir konuya ilişkin temel okumalara giriş niteliğinde bir genel bakış sağlamaktadır.
İmaj koleksiyonları: www.bloomsburyfoodlibrary.com/image-collections
Culinary Arts Museum at Johnson & Wales University
Illustrated Menu Collection: 1830-1951
The Metropolitan Museum of Art
Object Lesson Series: www.bloomsburyfoodlibrary.com/custom-browse?docid=ObjectLessonsSeries
Danışma kurulu:
Ken Albala, University of the Pacific, US
Amy Bentley, New York University, US
Rachel Brown, University of Victoria, Canada
Melissa L. Caldwell, University of California, US
Emily Contois, University of Tulsa, US
Kelly Donati, William Angliss Institute, Australia
Fabio Paresecoli , New York University, US
Jeffrey Pilcher, University of Toronto, Canada
Cecilia Leong-Salobir, University of Western Australia, Australia
Greg de St Maurice, Keio University, Japan
2)Global Food Histories modülü
Küresel gıda mutfağı ve gıda tarihi çalışmasını destekleyen 123 ün üzerinde ekitabı ile Global Food Histories, Bloomsbury’nin dijital mükemmeliğini, Realtion Books’un piyasanın lider gıda araştırmaları içeriği ile birleştiren eşsiz bir koleksiyondur.
Kapsamı:
*Küresel yemek mutfağı, yemek tarihi ve kültürel yemek çalışmaları gibi temel konularda akademik araştırmalar
*Edible Serisinden illüstrasyon çizimler, tarifler ve referans materyalleri içeren 85 e-Kitap.
* Food Controversies Serisinden gıda israfı, fast food ve küresel et tüketimi gibi konuları kapsayan
4 e-Kitap.
*Hindistan, Vietnam, İtalya, Amerika ve birçok ülkeden kültürel gıda tarihçelerini kapsayan Food Nations Serisinden 8 e-Kitap.